OENOVITI International
Mini Symposium / Sprint Meeting 3–2022
[主催]  ボルドー大学(フランス)

Mini Symposium
“Sustainable Viticulture Practices” 「持続可能なブドウ栽培の実践」

Robyn Dixon, Australian Wine Research Institute
– “Non-chemical weed control in the vineyard”
「ブドウ園における無農薬雑草コントロール」

Paolo Sivilotti, University of Udine
– “Sustainable canopy management:
early leaf removal affects wine thiols and grape thiol precursors in white grape varieties”

「持続可能なキャノピーマネジメント:
白ブドウ品種の早期除葉はワインチオールとブドウチオール前駆体へ影響を与える」

Antonio Graça, Sogrape
– “Researching sustainable alternatives for integrated plant protection at Sogrape”
「Sogrape社における統合植物防疫のための持続可能な代替手段の研究」

João Luís Barroso, Vinhos do Alentejo
-“Viticulture examples of Reduction, Reuse & Regeneration for a Climate Change scenario”
「気候変動シナリオに対する減収、再利用、再生のブドウ栽培の例」

Sprint Meeting
“Developing co-product side-streams for high value consumer goods”

Alberto De Iseppi, University of Padova
– “The valorization of unripe grape, grape seeds and wine lees as innovative oenological additives and food ingredients”
「高付加価値な消費財のための副流副産物の開発」

Francisca Isabel Bravo Vázquez, Universitat Rovira i Virgili
– “Wine lees: new source of antihypertensive compounds”
「革新的なワイン醸造用添加物および食品成分としての未熟ブドウ、ブドウ種子、ワイン滓の価値化」