OENOVITI International Mini Symposium / Sprint Meeting 3–2022 [主催] ボルドー大学(フランス)
投稿日:2022年2月8日
Mini Symposium “Sustainable Viticulture Practices” 「持続可能なブドウ栽培の実践」
Robyn Dixon, Australian Wine Research Institute – “Non-chemical weed control in the vineyard” 「ブドウ園における無農薬雑草コントロール」
Paolo Sivilotti, University of Udine – “Sustainable canopy management: early leaf removal affects wine thiols and grape thiol precursors in white grape varieties”
Antonio Graça, Sogrape – “Researching sustainable alternatives for integrated plant protection at Sogrape” 「Sogrape社における統合植物防疫のための持続可能な代替手段の研究」
João Luís Barroso, Vinhos do Alentejo -“Viticulture examples of Reduction, Reuse & Regeneration for a Climate Change scenario” 「気候変動シナリオに対する減収、再利用、再生のブドウ栽培の例」
Sprint Meeting “Developing co-product side-streams for high value consumer goods”
Alberto De Iseppi, University of Padova – “The valorization of unripe grape, grape seeds and wine lees as innovative oenological additives and food ingredients” 「高付加価値な消費財のための副流副産物の開発」
Francisca Isabel Bravo Vázquez, Universitat Rovira i Virgili – “Wine lees: new source of antihypertensive compounds” 「革新的なワイン醸造用添加物および食品成分としての未熟ブドウ、ブドウ種子、ワイン滓の価値化」